onsdag 5 september 2018

Ulla har fel!

Ulla Andersson, ekonomisk taleskvinna från Vänsterpartiet Kommunisterna påstod förra året att den nyligen höjda ISK/KF-skatten varje år skulle kosta lika mycket som ett par påsar ostkrokar för oss med ISK eller KF. https://www.aftonbladet.se/debatt/a/gblEJ/hojda-skatten--som-tva-pasar-ostkrokar

Nu slår Riksdagens utredningstjänst fast att den lilla lilla höjningen motsvarar kostnader på 500000 kr för en normalsparare med ISK/KF. Givet att man har ett sparande som pågår mellan 25-66 års ålder, dvs i 40 år. Jag vet inte vad en normalsparare är men gissar att normalspararen inte har en jättehög sparkvot. Vi som sparar mycket mer/större summor än normalspararen förlorar ännu mer framtida intäkter än de 500000 kr som nu beräknas gå till Ullas bidragsstat.

ISK-skatten är ju en årlig avgift/skatt som ska betalas på summan av innehavet enligt en beräkningsmodell. Dvs, det är en återkommande skatt på dina innehav, utan att du behöver ha sålt något med vinst. Skattens konstruktion ger en omvänd ränta på räntaeffekt som genererar ökade kostnader för varje år du sätter in mer pengar, vilket du gör om du sparar. Ju högre skatt, desto mindre blir incitamentet att spara överhuvudtaget, och att medborgarna skulle spara var ju själva tanken med införandet av ISK. Därför bör ISK-skatten kapas tillbaka till ursprungliga nivåer.

Att V inte kan räkna är nog känt bland de flesta. Ingen vill ha V i en regering, att Ulla Andersson ändå ska vara med och styra över Sveriges invånares skatter är mer än magstarkt.

1 kommentar:

 1. Mitt namn är Lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex-man tillbaka med sin magiska och kärleksspell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Drsaguru email på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen. och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i din relation.och hans också perfekt i
  1 LOVE SPELL
  2 WIN EX BACK
  3 FRUKTER AV WOMBEN
  4 PROMOTION SPELL
  5 SKYDDSPEL
  6 BUSINESS SPELL
  7 bra jobbspel
  8 LOTTERY SPELL och CASE CASE SPELL.

  SvaraRadera